Forumda Ara:
It is currently 05 Feb 2012, 10:22

Search this topic:
Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Null DC Yeni Dreamcast Emulatörü Kurulumu 
Author Message
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

Post Null DC Yeni Dreamcast Emulatörü Kurulumu
Yapım aşamasında olan NULLDC sonunda ilk beteasını çıkardı açıkça benim hoşuma gitti kullanımı son derece basit sistemi chankast dan daha verimli olarak kullandığını bile düşünüyorum bunun dışına deamon tools gibi programalra ihtiyaç duymadan direk iso image lerden emulasyonu başlatabilmesi oldukça güzel bir özellik ve tabiki bu emulatör gelişim aşamsında olduğu için ilerde çok daha uyumlu ve hızlı olcağıda kesin.

Kurulum:

http://emudev.com/funstuff/nullDC_100b1_setup.rar

yukardaki linkteki nullDC_100b1_setup.rar içerisinde 2 tane dosya bulunmaktadır "setup.exe" ve "nullDC 1.0.0 Public Beta 1 Setup.msi" bunlardan direk "setup.exe" dosyasını çalıştırdığımızda .NET Framework 2.0 internetten indirip kurmak istiyo ben şansımı deneyip direk "nullDC 1.0.0 Public Beta 1 Setup.msi" çalıştırdım ve NET Framework 2.0 olmadan kurulum gerçekleştirim ve sorunsuz şekilde çalıştırmayı başardım fakat emulatörü tamamen inceleme şansım olmadığı için herhangi bi modül bu eklentiyi isteyebilir o yüzden kurulumu "setup.exe" den doğru yapmanızı öneririm.

Ayarlar:

Kurulum bittiktren sonra Emulatör ün kurulduğu yerdeki data klasörünün içine "dc_flash.bin" ve "dc_boot.bin" dosyalarını atmalısınız bu dosyaları nerden bulabilceğiniz konusuna gelince "dc_flash.bin" daha önce chankast kullandıysanız onda da aynı dosya mevcut onun içinden alabilirsiniz "dc_boot.bin" e gelince durum gene aynı fakat ufak bi ayrıntı var chankast ın içinde bulunan "dc_bios.bin" doyasının ismini değiştirip kulalnabilrisiniz "dc_bios.bin --> dc_boot.bin" bu işlemler bititkten sonra emulatörü çalıştırabilirisniz Emulatör açıldıktan sonra "Options" menüsü altından "Maple" sekmesi altından kontrolleri ayarlıyabilrisiniz oyun yüklemek içinde "File" menüsü altından ya eskisi gibi cd emulatöreleri kullanıp veya orjinal dc oyun disklerinden faydalanmak isterseniz normal boot u seçebilirsiniz yada benim gibi ki bu özelliği çok sevdim "HLE Boot" u seçip oyunların imağe lerini yükleyebilirsiniz.

Herkese iyi eğlenceler umarım yardımcı olabilmişimdir.

02 Apr 2007, 19:55
Profile
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

teşekkürler bir bakalım chankasttan birşey anlamadık :-)

02 Apr 2007, 20:13
Profile
Banlandı
Banlandı

Teşekkürler. Eğer bu emu Chankast'dan daha iyiyse bomba olur.

02 Apr 2007, 20:24
Profile
Banlandı
Banlandı

iste böyle emulatorler lazım bırakın eski emulatorleri arkadasım tebrıkler :-) :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

02 Apr 2007, 20:34
Profile YIM WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

bendeki oyunlar cdi uzanıla ancak bu emu bin uzanı isior napabilirim acaba

02 Apr 2007, 22:41
Profile
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

saolasın sonunda açabildim oyunlar ortalama 33 fps ile oynuyor sf3 şimdi zevk vermeye başladı :-)

02 Apr 2007, 22:52
Profile
Banlandı
Banlandı

Bir Image Converter ile elindeki CDI uzantılı oyunu BIN formatına çevirebilirsin. Mesela UltraISO ile.

Yada olmadı ilk önce şu programla elindeki CDI formatlı oyunu NRG formatına çevir ve sonra NRG formatlı oyunu UltraISO ile BIN formatına çevirirsin.

İlgili link: http://www.dcevolution.net/burning_cdi2nero.php

Sağdan programı indirirsin. ;)

Geç kaldık ha... :lol: :lol:

02 Apr 2007, 22:58
Profile
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

04 Apr 2007, 15:44
Profile WWW
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

@shin illa convert etmiyeceğim diyorsan Alcohol ya da Daemon ile sanal sürücüye göster. Büyük ihtimalle emulatorde CD'yi boot et gibi komut da vardır. Öyle de çlışabilir. Bu arada SFIII dediğin gibi düzgün çalışıyorsa ben de DVDlerimden SFIII'u bulup bir deneyeyim bir ara.

05 Apr 2007, 04:36
Profile
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

emuda normal boot kısmından gösterince açıldı oyun ortalama 33 fps eskisinden çok daha iyi bu arada bende sf3 third strike ps2 oyunu var mds biçiminde bunu alchola yazdıramadım başka bir yolunu biliyormusun yada benmi yanlış yapıyorum

05 Apr 2007, 21:53
Profile
Post new topic Reply to topic   [ 47 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next